dinsdag 7 april 2009

Whatever Happened, Happened - Easter Eggs

De vrouw in de supermarkt die Aaron onder haar hoede nam leek heel erg op Claire.

Kate houdt van de muziek van zangeres Patsy Cline. Kate luisterde minstens één keer per seizoen naar haar muziek, elke keer in een Kate-centrische aflevering. Eerder in Tabula Rasa, What Kate Did, Left Behind, Eggtown, en nu dus in Whatever Happened, Happened.

Het nummer van Patsy Cline uit deze aflevering heet "She's got you". Dit nummer was ook te horen in seizoen 4 op de radio in een huisje bij The Barracks waar Kate en Claire bij elkaar woonden.

Kate rent door de de winkel op zoek naar Aaron, bovenaan de schappen zie je de nummers 3 en 2, maar dan omgekeerd. Zo lijkt het net op 23, één van The Numbers.

Misschien is dit een Easter Egg in een Easter Egg, want ook vorige keer was 32 omgekeerd te zien. Omdat we nu flashbacks te zien krijgen wat zich eigenlijk afspeelt in de toekomst kan dit een verwijzing zijn.

Charles en Ellie zouden het niet leuk vinden wat Richard wilde gaan doen met Ben, het gaat hier om Charles Widmore en Eloise Hawking.

Als Charles en Eloise in 1977 op het eiland wonen, zou dat bijna moeten betekenen dat Daniel en Penny op het eiland zijn geboren.

De discussie over tijd tussen Hurley en Miles verwijst naar het Cassandra Complex. Dat gaat over het niet lukken om je gedachten op een rij te zetten over hoe de tijdlijn precies loopt.

Hurley verwijst in deze aflevering naar Back To The Future.

De titel van deze aflevering is een quote uit een Engels boek.

The Numbers 23 en 15 waren te zien in Jack's telefoonnummer.

Het piepen in de winkel waar Kate en Aaron komen is te vergelijken met het piepen in The Swan Station.

Claire wou in seizoen 1 dat "Catch A Falling Star" voor Aaron gezongen zou worden, in deze aflevering zingt Kate dit lied voor een slapende Aaron.

Hurley verwijst in deze aflevering naar de volwassen Ben als Big Ben.

Heb jij Easter Eggs gevonden die wij nog niet hebben geplaatst? Mail ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -