vrijdag 27 februari 2009

Easter Eggs uit The Life and Death of Jeremy Bentham

Er zijn heel veel Easter Eggs in de laatste aflevering voorbij gekomen. We hopen dat we ze allemaal hebben gevonden. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Caesar pakte aan het begin van de aflevering een Life magazine. In dit magazine stonden foto's van de eerste test van de Hydrogen Bomb in 1954. Dit zal een verwijzing zijn naar de aflevering Jughead.

De auto waar Locke door werd opgehaald in Tunesië had 42 in het kenteken zitten, één van The Numbers.

In het paspoort van Jeremy Bentham staat dat hij op 15 februari is geboren. 15 is natuurlijk één van the Numbers. Ook staat de geboortedatum op zijn paspoort acht jaar eerder dan het werkelijk is.

Om Widmore te bereiken moest Locke 2 en 3 invoeren in zijn telefoon. Dit is natuurlijk 23 naast elkaar, weer één van the Numbers.

Zuster Susie die Hurley roept als hij wilt weten of Locke er echt is, is twee keer eerder in Lost te zien geweest. Namelijk in de afleveringen 'Dave' en 'The Beginning of the End'.

Op de grafsteen van Helen staat dat ze op 8 april dood is gegaan, in het Amerikaans is dat 4/8, weer twee van the Numbers.

Het snoer waar Locke zichzelf mee probeert op te hangen is gekocht bij Angel's Hardware. Misschien weer een religieuze verwijzing.

Het eiland waar de andere overlevenden van Ajira Airways flight 316 zijn neergestort/geland, is hetzelfde eiland waar Jack, Kate en Sawyer gevangen zijn gehouden in seizoen 3.

Caesar vond spullen met het Hydra symbool erop, van het station van Dharma. In datzelfde kantoor waar Caesar zoekt is ook deze Deleted Scene opgenomen.

De kaart die Caesar bekijkt lijkt heel erg op die uit Faraday's dagboek en die van Radzinky. Je kunt ze alle drie hier bekijken.

Aan het begin van de aflevering zit Locke op het strand met een doek om hem heen, op het doek is het logo van Ajira Airways te zien.

Als Ilana en Caesar buiten lopen, komen ze langs het vliegtuig. Dit is naast de landingsbaan waar Kate en Sawyer aan werkten in seizoen 3.

De mango die Locke eet op het strand zien veel mensen uit India als het fruit van het leven.

Charles Widmore merkt op dat John Locke een aparte naam is. John Locke was een filosoof uit de 17e eeuw.

Er is een klein shot van de schoenen van Locke. Dat zijn namelijk de schoenen die nodig waren als reserve voor Christian Shephard. Jack heeft ze bij John aangedaan in 316.

Heb jij meer Easter Eggs gevonden die wij niet hebben geplaatst? Mail ons!

2 opmerkingen:

  1. Goeie post met easter eggs. Ik vind het wel cool dat jullie links plaatsen naar die deleted scene en die kaarten. Ik ga jullie blog blijven volgen, naast mijn gebruikelijke rondje Lost sites per dag (darkufo, lostpedia, sl-lost)

    Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -