donderdag 19 februari 2009

Nog meer Easter Eggs uit aflevering 6

We hebben nog meer Easter Eggs uit 316 gevonden, en die laten we graag zien.

Als Jack aan het begin van de aflevering wakker wordt zie je als eerst zijn oog. Deze scene is natuurlijk identiek aan de opening van de Pilot.

Op het bord met lengte- en breedtegraden van Miss Hawking staan verschillende keren getallen uit de vervloekte Numbers.

In de agenda voor de vluchten van Ajira Airways staat vlucht 316. Dit kan te maken hebben met een stuk uit de Bijbel (John 3:16). Daarin staat dat iedereen die 'hem' geloofde onsterfelijk zal zijn. Ook zagen we in een vorige aflevering uit dit seizoen een waterfles van Ajira Airways, misschien wel van dezelfde vlucht?

Ben vertelt Jack dat hij een belofte gedaan had aan een oude vriend en dat hij die nu zou moeten nakomen. Misschien ging hij op pad om Penelope Widmore te vermoorden, dat had hij beloofd aan Charles Widmore. Dat zou ook het bebloedde gezicht uitleggen van Ben later in de aflevering.

Een wit konijn is te zien in een scene waar Jack zijn opa bezoekt. Dit konijn kan te maken hebben met de konijnen uit de Dharma filmpjes of het konijn dat te zien is in Jack's allereerste flashback aflevering.

Op het vliegveld ziet Jack een bord van Oceanic Airlines.

Miss Hawking zei dat vlucht 316 heel veel moest lijken op Oceanic 815, daarom was Sayid dit keer meegenomen door een U.S. Marshall. Op vlucht 815 was dat Kate. Ook kan de gitaar die Hurley mee heeft dan uitleggen dat het die van Charlie zou moeten zijn. Is Charlie misschien opnieuw als geest bij Hurley langsgeweest, om hem te vertellen wel met Ajira Airways mee te vliegen?

John Locke's korte brief 'I wish you had believed me' verwijst naar de eeuwige strijd tussen Jack en John, wetenschap en lot.


Bron: TheTailsection

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Contact - Adverteren? - Over ons - ©2009 -